Bu haber kez okundu.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Yaz ayları için serinletici frambuazlı cheesecake nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi
 
 
 
 
 Malzemeler;
 
 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
 2 paket yulaflı bisküvi
 
 
 Kreması için;
 
 1 paket tuzsuz labne peyniri (300gr)
 500 gr süzme yoğurt
 1 paket 200 gr sıvı krema
 1 paket vanilya
 Yarım limon kabuğu rendesi
 1 su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 2 tane yumurta
 
 
 Üst sosu için gerekenler

 300 gr kadar frambuaz (ister döndürüp çözülmüş, ister taze)
 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
 2 yemek kaşığı dolusu şeker
 1 çay bardağı su
 
 
 
 Hazırlanışı;
 
 Firinimizi 160 derecede açın taban kısmına ısıya dayanaklı bir kaba su koyun iyice ısınsın
 
Büsküviyi rondodan geçirin, erimiş tereyağla iyice karıştırın ve kelepçeli yuvarlak 22 cm kalıbın altına yağlı kağıt koyun harcı dökün.
Elinizle bastırın ve buzdolabına koyun. Çırpma kabına krema, süzme yoğurt ve  labneyi  koyun çırpın, şekeri ilave edin tekrar çırpın. 
Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin tekrar çırpın.Yumurtaları tek tek koyup 20 saniye kadar çırpın. Dolaptan kalıbı çıkartın ve sosu dokun. Kalıbın dış kenarına folyo ile sarıp kapatın çünkü çizkekin kenarları kızarmasın pişerken.
 
 Fırına koyun 50 dk pişirin. Pişmesini anlamak için tepsiyi hafifçe salladigimizda kenarları sabit ortası sallaniyorsa pişmiş demektir.
 
  1 saat fırının kapağını açık bırakın dursun. Frambuazlarla diğer malzemeleri rondodan geçirin ve pişirin . 5 dk sonra çizkekin üstüne dökün buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edin.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Başlığım sayfa içeriği Your SEO optimized title page contents Verification: f3236eb6d2a8e9d6