Bu haber kez okundu.

Ramazan’da Kızartma Yemeyin

Ramazan ayı son dönemde sıcak zamanlara denk geliyor bu durumda yiyeceklere de fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar uyarıyor oruç tutanlar kızartma yememeli, yağlı  yiyecekler vücudu daha halsiz kılıyor.

Oruç tutan insanların sahurda ve iftarda dikkatli beslenmesi gerekiyor diyen Prof. Dr. Necati Örmeci, “Mümkünse hafif, yoğurt veya yoğurt içeren gıdalar, salata, peynir çeşitleri, ceviz veya fındık gibi kuruyemişler, yulaf ezmesi, yumurta, yoğurt, tarçın, brokoli, avokado, çörek otu, böğürtlen, sardalya yenebilir. Sahurda en az 2.5 litre su içilmeli ayrıca su tüketimi sadece sahura bırakmak yanlış iftardan sonra aralıklarla su tüketmek çok daha faydalı olacaktır.”

Sıcak havalarda bazı hastalıkları olanların oruç tutması çok tehlikeli diyen Prof. Dr. Necati Örmeci, Kanser hastaları, peptik ülseri aktif olan hastalar, akut gastroenterit olan hastalar, şiddetli ishali olanlar, şeker hastaları oruç tutmamalıdır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Başlığım sayfa içeriği Your SEO optimized title page contents Verification: f3236eb6d2a8e9d6