Bu haber kez okundu.

Ramazan Ayında Baklagil Tüketmek Gerekiyor

Ramazan süresi boyunca 16-17 saat aç kalan mide sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Bilgin, bizlere bu konuda son derece faydalı bilgiler verdi. Sıcak hava ve oruç süresi nedeniyle tok tutacak besinleri tüketmenin faydalarını anlattı.

Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken beslenme türlerine dair açıklamalar yapan Duygu Bilgin, “Kuru baklagillerin açlığı engelleyici özelliği var sahurda yenirse tokluk hissini çok daha uzun süre sürdürür. Kuru baklagillerde protein değeri oldukça yüksektir. Sebze yemeklerinin içine her zaman mercimek, nohut gibi kuru baklagillerin katılması ile protein kalitesi yükseltilebilir ve doygunluğunuzu arttırmaktadır.

Ramazanda oruç tutanlarda bağırsak hareketliliği yavaşlar diyen Bilgin,”Bu gibi durumlar kabızlığa neden olur beslenme düzenindeki değişikliklere vücudun alışması için yemeklerde lif-posa oranı yüksek besinleri tercih etmek gerekiyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Başlığım sayfa içeriği Your SEO optimized title page contents Verification: f3236eb6d2a8e9d6