Bu haber kez okundu.

Alzaymıra karşı sebze ve meyve
21 Eylül Dünya Alzaymır Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, egzersizin, düzenli ve dengeli beslenmenin, alkol ve sigara kullanımından uzak durmanın, zihni aktif tutmanın ve sosyalleşmenin, hafıza kaybına yol açan alzaymır hastalığından korunma yöntemleri olduğunu belirten Dr. Öner Nergiz, “Alzaymır hastalığının engellenmesi mümkün değildir ancak yavaşlatmak da elimizdedir. Özellikle beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, Akdeniz tipi beslenme, balık tüketimi, sebze ve meyve tüketimiyle bu hastalığın başlaması ve ilerlemesi yavaşlatılmaktadır” dedi.

İLK BELİRTİ UNUTKANLIK
Alzaymırın günlük hayatın her zamanki gibi sürdürülmesini engelleyen, ilerleyici kronik bir beyin hastalığı olduğuna değinen Nergiz, “Hastalığın oluşumunda yaşlanmanın önemli bir risk faktörü olduğu ve 65 yaş sonrasında hastalığın görülme sıkılığının sürekli artış içinde olduğu bilinmektedir. Ülkemizin nüfus yaşlanma hızı dikkate alındığında genç nüfusun giderek yaşlanacağı ve 30-40 yıl sonra Alzaymır hastalığın en önemli sağlık sorunu olacağı düşünülmektedir” diye konuştu.
Alzaymır hastalığının genellikle ilk belirtisinin unutkanlık olduğunu vurgulayan Dr. Nergiz, öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, yolunu kaybetme, kişileri tanıyamama, karar verme güçlüğü, huzursuzluk, ilgisizlik, saldırganlık, uyku bozukluğu, hayal görme ve depresyonun diğer belirtiler arasında olduğunu söyledi.

(İHA)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Başlığım sayfa içeriği Your SEO optimized title page contents Verification: f3236eb6d2a8e9d6